Днес Иван Гешев няма да остане без работа. Това обясни пред

...
Днес Иван Гешев няма да остане без работа. Това обясни пред
Коментари Харесай

Екимджиев: При това тежко компрометиране на ВСС не е редно този състав да избере нов главен прокурор

Днес Иван Гешев няма да остане без работа. Това изясни пред БиТиВи адвокат Михаил Екимджиев. Той разясни, че президентът би трябвало да издаде декрет за освобождението му, като не може да не се съобрази с решението на Висш съдебен съвет.

 

Основание за отвод от страна на Румен Радев да подпише указа може да е жалбата на основния прокурор до Конституционния съд. Екимджиев разясни, че това може да е мотив, в случай че Конституционен съд е позволил жалбата. Такова мнение обаче и досега няма.

 

Според него освен това тежко компрометиране на ВСС не е редно този състав да избере нов основен прокурор, съгласно него.

 

Екимджиев предвижда, че в случай че Гешев бъде отхвърлен, неговият мандат ще довърши Борислав Сарафов. Такива били сигналите, идващи от ГЕРБ и Движение за права и свободи, по мнението му. Гешев е дал доста мотиви, с цел да се разбере какво мисли за политическия хайлайф и разделянето на управляващите. Адвокатът желае да се забави отстраняването му, тъй като " към него ще има повече трупове от тази гангстерска война, която разбърка ".

 

Според него корупционната смрад ще продължи да ни залива и след изказването на основния прокурор, което се чака този четвъртък.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР